Over ons

The Citadel Singers is opgericht door Bert Kransberg op 20 januari 2010 vanuit het nieuwe wijkcentrum Citadel in de Broekpolder Heemskerk. Bert Kransberg heeft in januari 2012 het stokje overgedragen aan dirigent Joke Tulp en sinds september 2016 is Sylvia Labordus de nieuwe dirigent.

Met ingang van januari 2015 is het koor zelfstandig geworden. Het lezen van bladmuziek is geen must, maar plezier in het zingen en muziek maken wel.

Sylvia rondde in juni 2015  haar Meerjarige Dirigenten-Opleiding aan het UCK Utrecht af en is daarmee koordirigent. Tevens is zij zich verder aan het bijscholen voor wat betreft orkestdirectie. Zij is ook dirigent van twee andere koren, te weten: My Choice, (repertoire van Bach tot Beatles) en een soortgelijk koor in Purmerend. Sylvia heeft ook Logopedie-Akoepedie gestudeerd en geeft sinds 2011 ook individuele lessen stemcoaching.

Sylvia begint de repetities altijd met wat ademhalingsoefeningen en oefeningen om de stembanden op te warmen. Zij besteedt veel aandacht aan kwaliteit en zangtechniek, terwijl het sociale aspect zeker niet vergeten wordt.

Daarnaast wordt het koor eens in de drie weken begeleid op piano door Yuliya Ponomaryova.

Het streven is om enkele malen per jaar op te treden. Denk hierbij aan korenfestivals (ondermeer Paradiso), Kerstmarkten en verzorgingshuizen.

Kortom;
Muzikaliteit, gezelligheid en een goede binding onder de leden zijn de belangrijkste ingrediënten voor het koor.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *